mandag den 28. maj 2007

På safaritur i Grand Teton

Grand Teton National Park ligger i det vestlige Wyoming, lige syd for Yellowstone National Park. Parken er opkaldt efter Grand Teton, som med 4.197 meter er det højeste bjerg i Teton-bjergene. På mange måder er Grand Teton en meget speciel amerikansk national park. Der er en kommerciel lufthavn indenfor parkens grænser. I det sene efterår er jagt på kronhjorte tilladt. Der er en del gårde ved foden af de imponrende Teton-bjerge og det er tilladt at sejle med speedbåde på Jackson Lake. Altsammen aftaler der måttes laves for at parken kunne blive en realitet. Se mere om Grand Teton National Park.
Tæt på de vilde dyr med Wildlife Expeditions
Søndag morgen kl. 06.00 tog vi på tur med Teton School of Science (Wildlife Expeditions). Reed var vores guide og førte os de næste fire timer rundt i Grand Teton National Park. Vi kørte rundt i en ti-personers safarivan. Vanen havde loftvinduer der kunne åbnes, så det var muligt at stå på sædderne og kigge ud over landskabet og dyrerne.
Meget informativt fortalte Reed undervejs. Vi så den amerikanske antilope (Pronghorn), som er Nordamerikas hurtigste dyr. Der var kronhjorte, en elg og de smukke lyseblå Mountain Bluebirds. Vi så en fiskeørn med rede. Og der var præriens gamle stolthed, den op til 800 kilo tunge bison.

Fakta om parken
Grand Teton National Park blev etableret i 1929; Jackson Hole National Monument blev skabt i 1943. De to blev i 1950 lagt sammen til Grand Teton National Park.
Parkens areal er 1.255 km2. (Lolland er 1.242 km2).
Der er 75 kilometer fra nord til syd og 40 kilometer fra vest til øst, hvor parken er breddest.
2.406.476 besøgte parken i 2006.
Der er 1.194 campingpladser i parken.
Parken har 250 kilometer asfalteret landevej og 95 kilometer grusveje.
Der er 320 km af vandrestier.

Fakta
Wildlife Expeditions of Teton Sciense Schools, PO Box 7580, Jackson, WY 83002 - www.wildlifeexpeditions.org

Grand Teton National Park - www.nps.gov/grte

Ingen kommentarer: