torsdag den 31. maj 2007

Vi besøgte Buffalo Bill i Cody, Wyoming

Stetsonhatte, støvler, pick-ups, geværer, heste og cowboys. Wyoming er dramatisk og bare så meget Vesten. Som i Western. Mod vest står du med ryggen op ad Rocky Mountain og bjerge i fire kilometers højde. Du skuer mod øst. Mod prærie skulle du tror, men først kommer flere bjerge, kløfter, dale og bjerge igen. Så bliver det Cody og der er stadig et godt stykke til du kommer til de åbne vidder af uendeligt græs.

”Wyoming is a land of great open spaces with plenty of elbow room... There are sections of the State where it is said you can look farther and see less than any other place in the world”.
Federal Writers Project, Wyoming, A Guide to Its History, Highways, and People, 1941.

Landskabet ved Cody er et landskab skabt ud af en John Wayne Kevin Costner kombi Western TV-miniserie om rigtige mænd, seksløbere og kvæg. Det er Wyoming. Mændene i delstaten er Jack Bauer-typer der ikke piber af lidt modgang, ikke har brug for hjælp og som altid skyder to gange, når de skyder. Bare for at at være sikre. Rigtige mænd fra The Real West. Velkommen til Wyoming. Welcome to the West. Velkommen til Cody. Forever West.

Wild West-byen Cody
Cowboybyen Cody ligger 80 kilometer fra Yellowstone nationalparken. Det er byen som gennem den smukke Wapiti-dal giver adgang til Yellowstone National Park fra øst. Modsat Jackson er de fleste bygninger i Cody gamle bygninger som er restaureret. 9.000 sjæle kalder Cody for deres hjemby. Det var ikke på grund af størrelsen og betydningen for Yellowstone, at vi havde fundet vej til byen, der er opkaldt efter Buffalo Bill Cody. Det var BBHC. Buffalo Bill Historical Center. Godt tre timer efter vi kørte fra Old Faithful rullede vi ind på parkeringspladsen foran museet.
Buffalo Bill Historical Center
Smithsonian of the West kaldes det store museumskompleks med fem forskellige museer. Buffalo Bill Museum, Plans Indian Museum, Whitney Gallery of Western Art, Cody Firearms Museum og Draper Museum of Natural History. Fem forskellige, men alle spændende museer som kaster lys over Vesten.
Vi brugte næsten fire timer på museerne, der fortæller den spændende historie om Buffalo Bill. Forklarer prærieindianernes levevis og afhængighed af bisonen. Viser flotte romantiske Charles M. Russels malerier om cowboylivet. Har udstillet 1.500 geværer og pistoler og er det ikke nok, så er der 1.200 flere i kælderen. Sidst, men ikke mindst, fortæller og forklarer om natur og dyreliv i Yellowstone. Buffalo Bill Historical Center er stedet at begynde inden turen går til Yellowstone National Park.
Efter BBHC tjekkede vi på Holiday Inn-hotellet. Aftensmaden spiste vi på Buffalo Bills hotel og restaurant, Irma, opkaldt efter hans yngste datter. Her serveres der rigtige, sovs, kartofler og masser af KØD (prime rib), cowboymad. Aftenen sluttede af med en god time i selskab med Dan Miller Show. Cowboysange og cowboydigte fremført på en meget underholdende form og med aktiv deltagelse af publikum. Endnu en god dag i Wyoming.
Fandt sted tirsdag eftermiddag og aften.

Fakta
Cody - www.codychamber.org

Buffalo Bill Historical Center, 720 Sheridan Ave, Cody, WY 82414 - www.bbhc.org

The Irma Hotel, 1192 Sheridan Ave, Cody, WY 82414 - www.irmahotel.com

Dan Miller's Cowboy Music Revue - www.cowboymusicrevue.com

Holiday Inn, 1701 Sheridan Ave, Cody, WY 82414 - www.blairhotels.com

Ingen kommentarer: