fredag den 1. juni 2007

Custer, 4 Mile og Custer State Park

Jeg huskede Mount Rushmore med de fire præsidenthoveder som værende større og Crazy Horse monumentet havde jeg ikke forestillet mig var så STORT. Flere gange større end Mount Rushmore. Efter Rushmore og Crazy Horse kørte vi til Custer State Park og tog en tur gennem parken. Der var masser af bisoner og pronghorns (amerikanske antiloper).
I Custer stoppede vi ved turistbureauet. Parkede bilen. Gik op til døren. Åbnede døren. ”Welcome to Custer City”, lød det fra en George Armstrong Custer look-a-like. Vi fik et chock. Vi blev mødt af folk fra byen som var kædt som Custer og hans folk. Custer look-a-like personen ikke bare lignede. Byens lokale Mitch McLain var Custer.

Vi fik en god snak og fik historien om Custers ekspedition med 1.000 mænd til Black Hills i 1874. De fandt guld i bjergene. Hvilket førte til at folk strømmede til og Deadwood-byen opstod. Lakota-folket og andre stammer kunne ikke få adgang til deres hellige steder i Black Hills. Det førte til krige og Custers røvfuld få år senere.
Four Mile Old West Town
Efter overraskelsen med Custer fik ved en ny overraskelse ved Four Mile Old West Town. Four Mile, fordi den lå 4 mile fra Custer.

Forventningerne var ikke høje. Vi blev mødt af Mary. Hun har sammen med sin netop afdøde mand opbygget en westernby med historiske huse og kopier af historiske huse fra 1860 til 1900. Marys børn og børnebørn ”optræder” i tidstypiske klæder, mens Mary fortæller. Uafbrudt i 35 minutter talte og fortalte hun om byen, tiden og menneskene. Mary er et livsstykke uden sidenstykke. Four Mile Old West Town er et sjovt lille sted og Mary helt klart en af Real Americas spændende personer.
Vi spiste aftensmad på Elk Canyon Downtown Pub & Grill på hovedgaden i Custer og boede på Best Western Buffalo Ridge også på hovedgaden i Custer.

Fandt sted torsdag eftermiddag og aften.

Fakta
Custer State Park - www.custerstatepark.info

Custer City - http://www.custersd.com/

Four Mile Old West Town - www.fourmilesd.com

Elk Canyon Downtown Pub & Grill - www.blackhillsbadlands.com/elkcanyon/default.asp

Ingen kommentarer: