onsdag den 30. maj 2007

Halvvejs gennem Wyoming

Lille i befolkning, men stor på historie. Det er Wyoming. Staten er med 253.348 km² arealmæssigt USAs 10. største delstat og seks gange større end Danmark, men befolkningstallet matcher ikke statens størrelse. Der bor kun 500.000 mennesker i Wyoming og det bringer den ind som nummer sjok af 50 amerikanske stater. Selv det lille distrikt Washington DC har flere indbyggere. Med kun 2 indbyggere pr. km² er der i Wyoming langt mellem folk og gode muligheder for at være i fred. Kun USAs største delstat Alaska giver bedre mulighed for bare at passe sig selv.

“About the only thing that will make a Wyoming cattleman reach for his gun nowadays is to call him a “farmer”. A “rancher”, he wants is clearly understood, drinks only canned milk, never eats vegetables, and grows nothing but hay and whiskers.”
John Gunther, Inside U.S.A., 1947.

I 1869 fik kvinderne i Wyoming stemmeret som de første i USA, hvilket delvis var et forsøg på at skaffe nok stemmer til at Wyoming kunne anerkendes som delstat. Wyoming var også i 1924 den første stat, som valgte en kvindelig guvernør. Wyoming blev en delstat i USA den 10. juli 1890.

De største etniske grupper i Wyoming er tysk-amerikanere (26%), britisk-amerikanere (16%), irsk-amerikanere (13%), personer af amerikansk oprindelse (7%), norsk-amerikanere (4%) og svensk-amerikanere (4%).

Alle bliver hængende i Wyoming
På vores tur gennem Wyoming mødte vi mange interessante mennesker. Et var ens for næsten alle. På spørgsmålet:
”Hvorfor bor du i Wyoming? Er du vokset op i staten?”
Rick: ”Jeg kom forbi på en ferie. Det var 1980. Her var så smukt, så jeg blev hængende. Det er nu 27 år siden”.

Svaret gik igen hos alle. Kun årstallet var forskelligt. Fra alle steder i USA kommer folk til Wyoming. Bliver ramt af skønheden. Det er betingelsesløs kærlighed.

Tirsdag formiddag. Vi kørte fra Yellowstone til Cody, hvor vi ville besøge Buffalo Bill Historical Center.

Fakta
Travel Wyoming - www.wyomingtourism.org

Ingen kommentarer: