fredag den 1. juni 2007

Crazy Horse bliver den største rockstjerne

Den største rockstjerne over dem alle bliver Crazy Horse Memorial. Bare hovedet af Crazy Horse er 27 meter højt eller en halv gang et Mount Rushmore-ansigterne. Siden 1948 har der været arbejdet på den enorme skulptur i sten. Efter færdiggørelsen af Mount Rushmore ville Lakota-folket i Black Hills også ære deres største. Lakota-høvdingen Standing Bear tog kontakt Korcek Ziolkowski. Kendt skulptør fra østkysten, der også havde arbejdet på Mount Rushmore.
Efter lidt snak sagde Korcek ja. Efter lidt bytte bytte bjerg var det rigtige bjerg fundet og Korcek gik igang. I 1998, 50 år efter begyndelsen, blev hovedet af Crazy Horse færdigt. Korcek døde i 1982, men hans hustru Ruth og syv af deres ti børn arbejder videre på projektet. Alle børnene er født ved Crazy Horse-monumentet og alle bor indenfor 15 kilometer af monumentet. Ruth Ziolkowski bor stadig i den oprindelig hytte de byggede for over 50 årsiden og som i dag er en del af det imponerende og meget store inforcenter over Crazy Horse-monumentet.
Efter Mount Rushmore kørte vi de få kilometer til Crazy Horse monumentet. Tilbragte et par timer med introvideoen, i infocenteret med tilhørende museer og med en tur i en en gammel gul skolebus til foden af bjerget og monumentet.

Fandt sted torsdag middag og eftermiddag.

Fakta
Crazy Horse Memorial - www.crazyhorse.org

Ingen kommentarer: