onsdag den 30. maj 2007

Morgendis ved Old Faithful

Tirsdag morgen. Tidligt op. Allerede kl. 05.32 stod vi ved Old Faithful-geyseren for at se om den nu også var til at stole på. Vi havde regnet os frem til at der ville komme et udbrud mellem kl. 05.30 og 6.00. Ganske rigtigt. Kl. 05.35 skød den sin høje stråle gennem morgendisen.
Gik en tur rundt i området. Der er gangbroer alle steder, så naturen og publikum bliver beskyttet. Geyserne og det skoldhede vand skal tages alvorligt.
Efter en time rundt mellem gejsere gik vi gennem skoven op til The Observation Deck. Et klippefremspring, hvorfra der er en flot udsigt over dalen med geyserne. Kl. 06.35 stod vi ved udsigtspunktet og kiggede på det specielle landskab med røg der kommer op alle steder. Hvis vi skulle stole på Old Faithful, så vil der stadig 30 minutter til næste udbrud. Måske var det dårligt humør eller lidt morgensurhed, men kl. 06.41 skete det igen. Kunne ikke være bedre. Hvor heldig har man lov til at være? Og solen var brudt igennem morgendisen. Perfekt. Så var det tid til at komme tilbage til Old Faithful Inn, få pakket og få morgenmad. Kl. 08.50 var der afgang fra Old Faithful Inn og Yellowstone National Park.
Farvel til værelse med udsigt
Farvel til et specielt sted. Farvel til Old Faithful Inn, der har overlevet jordskælv (7,5 på Richter-skalaen), den store brand i 1988 og flere barske vintre. Et smukt sted. Helt gennemført i træ og sten. I lobbyen, hvor der er 22 meter til loftet, er der er brugt 500 ton sten til den enorme pejs. Det 103 år gamle og 386 værelses store Old Faithful Inn har i sommerhalvåret åbent fra midt-maj og til midt-oktober. Old Faithful Inn er til at stole på og har meget charme og hygge. Et anderledes sted at overnatte. Af den unikke slags. Du er så langt fra et kædehotel, du kan komme. Farvel du gamle trofaste kro.

Vi skulle gennem Yellowstone og bjergene mod øst for at komme ud til prærien og byen Cody.

Tirsdag morgen og formiddag.

Ingen kommentarer: